logo

Actualitat Notícies

7 consells per a les teues compres de cara al nou curs escolar

 

Revisar el material del curs anterior és una de les recomanacions per a estalviar.

Mancant deu dies per a l'inici del nou curs escolar, la Direcció General de Consum de la Conselleria de Salut i Consum ha llançat algunes recomanacions a tindre en compte sobre les compres de llibres de text, material escolar, roba, calçat i altres productes relacionats amb la volta a les aules.

Aquestes adquisicions suposen per a la majoria de les famílies una despesa extraordinària, per la qual cosa és important gestionar bé les compres. Des de les institucions s'anima a seguir «la regla de les cinc erres: reflexionar, reciclar, reduir, reutilitzar i reparar. Ací van alguns consells:

1.- Revisar el material escolar de l'any anterior i seleccionar el que es puga tornar a utilitzar i depositar en el contenidor corresponent el material que no es puga reutilitzar.

2.- Compartir amb altres persones els productes que encara tinguen vida útil, com a llibres o roba en bon estat que ha quedat xicoteta del curs anterior.

3.- Elaborar un pressupost previ adequat a la despesa disponible o recordar que «marca no sempre és sinònim de major qualitat».

4.- Comprar de forma escalonada.

5.- Verificar que els materials i productes porten el marcatge CE i que l'etiquetatge corresponga a la naturalesa i les característiques del producte i llegir detingudament les instruccions d'ús per a comprovar que s'ajusta a les necessitats i als xiquets.
Consum aconsella també optar per productes respectuosos amb el medi ambient i de comerç just.

6.- Si es realitzen compres per Internet, es recomana fer-ho en llocs segurs (https + tancat amb clau tancat o una clau) i es recorda que el client té un termini de 14 dies per a desistir de la seua compra sense penalització i sense al·legar cap causa.

7.- Abans de fer les teues compres, informa't sobre el Programa de Reutilització de Llibres de Text i Material Didàctic per al curs 2019-2020.

Pot consultar la notícia original ACI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías