logo

Actualitat Notícies

Volta al col·le... i a les despeses: cinc consells per a estalviar aquest setembre

La imminent arribada del 10 de setembre posa contra l'espasa i la paret als pares més ressagats que encara no han titllat de la llista escolar tots els materials que els seus fills necessitaran durant el nou curs. Així, toca apurar i eixir de compres per a assegurar una volta al col·le sense contratemps per als més xicotets, però algun que un altre per als seus progenitors. Sobretot, si ens centrem en la seua butxaca.

Segons un estudi recent de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), la despesa escolar mitjà a Espanya ascendeix a 1.176 euros per a cada alumne d'educació pública, a 2.617 de concertada i als 6.171 euros de la privada. Una quantitat excessiva per a gran part de les famílies, per als qui la costa de setembre es converteix en una carrera de fons que afrontaran al llarg de l'any en terminis d'uns 172 euros, segons assevera l'OCU en el seu informe.

Cinc consells de l'OCU per a estalviar aquest setembre

Encara que aquells que tenen fills no poden fugir del desemborsament que comporta la volta al col·le, sí que poden reduir, considerablement, la medie de les despeses. El truc de l'OCU? Planificar la volta al col·le i apostar pel material reutilitzat.

1. Revisa el que tens

Encara que estrenar és un dels plaers de la vida, tant per a majors com xicotets, no cal perdre de vista que si es té part de la llista de material escolar del col·legi en bon estat, cal renunciar a la novetat i reutilitzar-ho. Així, el millor és revisar el que es va guardar al juny i descartar la seua compra, ja siga la motxilla, quaderns sense acabar o els *lapiceros de colors.

2. Compara els preus

Les diferències de preus són notables en tots els productes, bé siga pels establiments als quals s'acudeix o per les marques que, sovint, exigeixen en alguns centres. Encara que perdem una mica de temps, el millor és rastrejar el mercat fins a donar amb aquells productes que, sense faltar a les especificacions dels col·legis, s'adeqüen al pressupost que podem destinar al material escolar de setembre.

3. Practica el consum col·laboratiu

Segons l'OCU, "en els últims anys han prosperat diferents iniciatives que afavoreixen l'intercanvi de roba, llibres i material escolar, amb plataformes i associacions". Cerca si existeixen a la teua ciutat i valora l'opció de fer ús d'elles: poden suposar un important estalvi que, a més, ens salve de la temible costa de setembre.

4. Els llibres, de la biblioteca

Per a les lectures recomanades, l'opció més econòmica és prendre-les prestades de les biblioteques. Encara que, des de l'OCU, recomanen "utilitzar la nova tendència en internet, molt popular en altres països, d'intercanviar llibres a través de plataformes 'online', com *Bookint, *BolsaDeLibros, *Donaz o *TruequeBook". També és bona idea preguntar en els centres o en les associacions de pares (AMPA), ja que és fàcil donar amb interessats en l'intercanvi o la revenda del material.

5. A comprar, sense xiquets...

Per a allunyar als més xicotets de les temptacions, des de l'OCU recomanen comprar el material sense la seua companyia. Així, evitarem que s'encapritxen d'objectes innecessaris que només engrossiran la suma final a pagar.

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías